TIDIGARE PROJEKT

Workshop i Hagfors 28-29 Oktober

”Från ohållbar avveckling till hållbar utveckling”
Under en kväll och en dag samtalade ledande personer från små och stora företag, entreprenörer, kommuner, forskning och organisationer om hur vi kan vända utvecklingen för landsbygden.
EU samarbetet under rubriken ”The Green Deal” kommer att påverka våra samhällen i stor utsträckning och våra förutsättningar att bla stärka utvecklingen vad gäller självförsörjning, skapa nya innovativa företag och verksamheter kommer här att vara avgörande inför framtiden.
Ta del av något ur programmet genom intervjuer med några av talarna.

Annika Wäppling Korzinek.
EU-Kommissionen Stockholm
.
Jan-Olof Olsson MSB, expert försörjningsberedskap.
Kjell Ericson, Konsult och riskkapitalist.

Sebra Film gör projekt om Kultur på Finnskogen

Under åren har Sebra film producerat en rad filmer om olika företeelser från ett område som kallas Finnskogen. De senaste åren har vi spelat in konserter arrangerade vid kyrkan i Nyskoga av både nationella och internationella musiker. Samtidigt har vi producerat filmen om konstnären Ellinor Henriksson och flera filmer kommer under det närmaste året.
Kultur på Finnskogen är ett projekt som ska visa på den kultur som pågår i området både på den svenska och norska sidan.
Nu växer också intresset från andra medier om områdets spännande historia, dess karaktär och framtida utveckling!
Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland, Torsby kommun, Helmia-stiftelsen, har ansökt om att få kalla Finnskogen för världsarv. Värmlands museum är tillsammans med Finnskogsmuseet värd för projektet. 

Se kortversionen av filmen om konstnären Ellinor Henriksson, konstnär Nordviggen.

Beställ den härliga filmen om Ellinor Henriksson.
Kostnad 300 kr på ett USB minne eller 250 kr för DVD
Kontakta Stefan 070-6215222 eller via info@sebrafilm.se


Växtföljdsmat


Sebra film har tillsammans med Vuxenskolan, Karlstad gjort tre filmer som ska fungera som stöd för studiecirkelledare och som ska visas för deltagare i studiecirkeln ”Växtföljdsmat”. I filmerna får vi träffa, både medvetna konsumenter, men också medvetna producenter, som alla har erfarenheter av handel med jordbruksprodukter.
Vi får också se lite om hur REKO-ring,Karlstad jobbar, där man kan beställa mat direkt från producenterna.


Bore Skidklubb

Sebrafilm har gjort film om Bore Skidklubb och dess verksamhet.
Här finns ett litet smakprov där åkare och andra kommer till tals.

Linn Persson

Vår senaste världsstjärna i skidskytte tävlar för SK Bore i Torsby. I det senaste OS i Peking var hon ett ”säkert kort” i det lag som vann olympiskt guld i stafett. Sebra Film har mött henne i samtal om träning, tävling och att finna rätta motivationen. Vi har följt henne med kameran på skjutvallen, i skidspåret, på rullskidor i den 7 km långa backen upp till Hovfjället med en extra belastning av en blyväst på åtta kilo.

Här nedan kan du se några av vår korta filmer med Linn med kommentarer av bla föräldrar och tidigare lärare på skidgymnasiet i Torsby.


Stig Sonebrink

Se kortversionen av filmen om entreprenören Stig Sonebrink från Ekshärad. Han har sysslat med potatisodling i stor skala i Klarälvdalen. Han har haft stora jordgubbsodlingar och idag driver han Uddeholmsladan, som är en ombyggd ladugård till ett dans och musikställe i Uddeholm. I filmen berättar han om sina tankar kring entreprenörskap och om utvecklingen av landsbygden. Han har många kloka ord som kan inspirera andra som vill prova på entreprenörskap.

Bengt Olson

Under närmare 40 år har Sebra Film följt konstnären Bengt Olson och gjort tre olika filmer kring hans konstnärskap.
Bengt Olson- i Paris- 1986
Bengt Olson-Mellan himmel och jord- 2016
Bengt Olson-Konstnären och Entreprenören- 2020
Filmerna berättar en del om hans fantastiska , mångskiftande liv som är en given del av den svenska 
kulturhistorien. 

Beställ filmerna via mail: stefan.degerlund@sebrafilm.se
Eller ring: 070-621 52 22

Konstnären & Entreprenören
Kortversion av filmen

Sebra Film har producerat en film om konstnären Bengt Olson och entreprenören Lennart Larsson. Deras samarbete har pågått i drygt 30 år och de har placerat konst i olika former i entréer till hus, lokaler, torgplatser och parkeringsgarage, som byggts av Lennart. Men det har också uppstått en livslång vänskap mellan de två.
I den här kortversionen får man en inblick i vad filmen handlar om.